dimarts, de maig 08, 2007

Creacionisme o evolució

En 1925 a l'estat de Tennessee, als estats units, un predicador fanàtic va portar als tribunals un professor que explicava la teoria de l'evolució de Darwin a les seves classes. Aquest fet va tenir una gran repercussió social i anys desprès va quedar reflectida a la pel·lícula La herencia del viento.

Tot i que la teoria de l'evolució ha estat àmpliament acceptada, fins i tot des del Vaticà, el fonamentalisme religiós ha fet arrelar novament aquesta creença als Estats Units, revestida ara, de suposats arguments científics sota el nom de Disseny intel·ligent.

Els tribunals han hagut de fallar novament a favor de la teoria de l'evolució, desprès que un grup de pares denunciessin l'escola dels seus fills per explicar el disseny intel·ligent com si és tractés d'una teoria científica. No obstant els creacionistes no afluixen en el seu intent d'imposar el creacionisme com una teoria científica, amb el suport de l'administració Bush.


Tot i que la comunitat científica ho té molt clar, els creacionistes intentant fer valer els seus arguments, com podràs comprovar en aquesta pàgina web o en aquest altre

El problema no és tant creure o no en el creacionisme, sinó fer passar el disseny intel·ligent per una teoria científica, com recull aquest article.

I tu que opines? Creus que s'hauria d'explicar el disseny intel·ligent a les classes de ciència? Creus que realment hi ha prou argument per dubtar de la teoria de l'evolució?

25 Comments:

At 1:47 a. m., Anonymous Anònim said...

Creacionisme o evolucionisme?

No sé si és massa sensat mesclar els conceptes de creacionisme i evolucionisme, està clar que no podem barrejar ambdues coses ni pensar en l’aberració del disseny intel-ligent.

No és el disseny intel-ligent una disfressa dels incansables seguidors del creacionisme? Ens volen fer creure que amb la màscara del disseny intel-ligent poden posar a Déu, sense esmantar-lo, a la capçalera d’una encreuada escatològica, que només és un pobre intent de endossant-se, en el mateix paquet, la religió a les escoles, camuflada de ciència.

No estic gens d’acord en que ens vulguin impossar a la força, una creença tant inconcebible i que carrega de manera tan descarada contra l’evolucionisme, qualificant-lo d’ideologia nazi.

M.Mercadé 24-5-07

 
At 3:57 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola a tots,sobre la idea o pensaments de creura,si el crecionisme o evolució,penso qui la societat americana,no deveria
confondre conceptes,entre ciencia i religió i ha pesar dels intents del crecionisme de ficar
la religió com a ciència a les escoles.perquè tots els essèrs vius,no segut creats per deu,sinó
per l'evolució natural.
Jaume llastarry

 
At 6:04 a. m., Anonymous Anònim said...

enseñar la teoria de la evolucio inteligent si pero no se la de fer pasar per una teoria cientifica.

sa de fer com la biblia, enseñarla pero no que sigui imprescindible apendela, o sigui enseñarla mes com a comentari pero que no tingui cap repercusio.
Alex Brugarolas Perez

 
At 3:57 a. m., Anonymous Anònim said...

Els científics sempre demanan una explicació de tot alló que no pot justificar la ciencia. Péro.. ¿Qui és el dissenyador del "Disseny Inteligent", aquest nomb pot estar molt bé per una cadira vangüardista, péro no pas per la vida humana.
Isabel A.

 
At 7:41 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola ! Yo considero que la teoria de diseño inteligente no deve ser expuesta como teoria cientifica, creo que son dos cosas diferentes, pero no veo mal que puedan ser mencionadas las dos, a nivel secundario, donde los alumnos que ya tienen una edad considerada, puedan buscar sus propias conclusiones,creo que de eso va la vida... y si hay dos versiones de lo mismo es por algo...abrirse y escuchar, es mejor que quedarse con una sola version...todos buscamos el pensamiento libre...
Tambien es verdad que dos versiones a la vez pueden marear un poco a los alumnos, pero porque una y no la otra ?


Emilena C.

 
At 4:10 a. m., Anonymous Anònim said...

El diseño inteligente.
De un lado, sería bien que algunos se olviden de ciertas herencias morales, culturales falsas inculcadas por la iglesia y el gobierno. Del otro lado, si hoy nos sale una nueva versión de la evolución, es por algo. Hay que escucharla y luego hacerse su propia opinión. No veo nada de malo a conocer otra historia de la vida.
Yo, pienso que a un cierto nivel, muy lejanos del nuestro, debe tener unos "dioses o entidades" que ayudaron al nacimiento de la tierra y que tienen algo que ver con la continuidad y la evolución del ser vivo; eso no quiere decir que niego la teoría de la evolución de Darwin, al contrario, su hipótesis me parece totalmente obvia y racional.

Val

 
At 6:59 a. m., Anonymous Anònim said...

El Discovery Institute, afirma que la teoría científica tradicional de la evolución por medio de selección natural, no basta para darse en cuenta del origen de la vida y de su complejidad y de su diversidad. El diseño inteligente cuenta con la participación de dios; cosa que no puede probarse científicamente, entonces que está rechazado. Eso me lleva a una frase mítica del santo Thomas: "sólo creo en lo que veo"; pues esta frase viene de la Biblia por lo tanto estamos ya condicionado por la religión, y, con materialismo.
Según los científicos, la combinación de propuestas de Darwin y Wallace con las leyes de Mendel y otros avances genéticos posteriores parece más concreta y más realista, para entender la evolución biológica.
El objetivo de Discovery Institute, ¿no sería más de natura política y religiosa que científica? por fin de controlar y dominar aún más a la gente? o es nuestro gobierno que no quiere que nos dispersemos en pensamientos fuera de su control?
Val

 
At 2:21 a. m., Blogger Triu said...

Ja prou liats van els nens a les escoles com per enseyar-los teories que no tenen una fonamentació científica. Tornar a ensenyar religió a l'escola però amb una màscara mès moderna? A les escoles ensenyeu-nos lo demostrable i tangible.. a la nostra vida privada podem informar-nos, apendre i creure en lo que nosaltres volguem.
No tornem a ficar la religió a les escoles, nomès ens portarà molts anys enrere.

B. Òdena

 
At 6:05 a. m., Anonymous Anònim said...

Yo,creo que podria estar bien enseñar para la educacion la teoría del creacionismo,pero para mi no tendria que entrar en la parte de enseñanza de la ciencia,el creacionismo conyeva mas por la religion.Pero a la vez si la ciencia tambien destacaria la teoria,podria ser que el creacionismo se vea con mas profundidad,pero no tendria nada que ver el evolucionismo con el creacionismo son dos cosas muy diferentes.
El otro dia pude ver unos videos donde comparaban la religion cristiana con los astros y la vida del sol,eso es ciencia y la verdad que me lo estaba recordando por que sinceramente me parece absurdo mezclar conceptos entre creacionismo y evolucionismo.


Estefanía Vuoto.:)

 
At 7:19 a. m., Blogger uriol108 said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 7:21 a. m., Blogger uriol108 said...

Crec que la teoria del Disseny Intel•ligent o el Creacionisme no tenen cap base científica, per tant, és absurd que formin part del currículum de les matèries de l’àmbit de les Ciències, en tot cas, ens els instituts o centres que tinguin la matèria de Religió si es podria explicar aquesta matèria, dins del currículum de la matèria de religió...

Oriol Borràs. 15 de Maig de 2008.

 
At 11:44 a. m., Blogger ANA M. A. said...

Creación y evolución entre la ciencia y la fe.

Me gustaría hacer un inciso en la postura papal del tema.
Aunque es cierto que en 1.950 Pío XII en su encíclica tildó de "hipotesis seria la teoria de la evolución" o que por ejemplo Juan Pablo II en 1.996 en un mensaje a la Pontificia Academia de las Ciencias, reconocio que " nuevos conocimientos científicos nos han llevado a la conclusión de que la teoría de la evolución no es ya sólo una hipotesis".
Lo cierto es que la postura actual del Vaticano dista mucho de acercarse a Darwin.
Joseph Ratzinger en su libro escrito en el 2.003 Fe, verdad, tolerancia, escribía que "la teoría evolucionista se ha ido cristalizando como la vía para convertir en superlua la hipótesis de Dios y formular una explicación rigurosamente científica".Contradiciones que demuestran que la iglesia católica teme que la teoría evolutiva se convierta en ideología.

Personalmente creo que puede ser perfectamente compatible tener fe, creer en un ser superior, y también creer en Darwin y Wallace. El secreto es saber diferenciar los conceptos, saber en que momento es conveniente hablar de ciencia y cuando es el momento de demostrar nuestra espiritualidad. La ciencia puede ser tan pura como lo es la fe. Pero hay un momento para cada cosa, y cada cosa en su momento.

 
At 4:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola jo en aquest devat penso que és obvi que la teoria de l'evolució és la correcta, ja que s'ha demostrat amb proves que han hagut espècies que han evolucionat o bé per necesitat, o bé per les condicions climàtiques en les que s'han de adaptar el més ràpid possible etc...Però el que està clar que a diferència de l'evolucionisme, l'anomenat creacionisme no deixa de ser una teoria que va ser utilitzada durant molt de temps per l'esglèsia, que dominà durant molt de temps els pensaments de les persones durant segles.Però en l'actualitat tenim la llibertat que faltaba en altres temps per poder escollir la teoria que més ens agradi, però en l'unica que en tenim proves físiques és la de l'evolucionisme.
ANTRONXO

 
At 8:16 p. m., Blogger V said...

Hola a tothom,

Al meu parer, el creacionisme està molt lluny de posar-se a l'alçada de la teoria de l'evolució proposada per Darwin. D'altra banda, estem en un estat laic.

Així que no estic pas d'acord amb que l'anomenat “Disseny intel.ligent” s'introdueixi a l'educació universal pagan tots nosaltres. Per això ja tenim una assignatura opcional que es diu religió o bé col.legis privats on l'imparteixen.

També existeix la possibilitat d'anar a misa, o simplement llegir la Biblia (
concretament el Gènesi) ja que conté molta argumentació creacionista.

Després, aprofundint, que cadascú pensi el que vulgui.

~ Vélez ~

 
At 8:21 p. m., Blogger V said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 8:24 p. m., Blogger V said...

D'interés:

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080418/53455908760.html

 
At 3:23 a. m., Anonymous Anònim said...

La teoria de la evolucio de Darwin la entenc.
Pero també penso que va tindre que haver-hi alguna cosa “sobrenatural” que
Ajudes a la creació.
També influeix las creences que tinguis. Jo crec que las escoles deurian de decidir si volen impartir o no clases de Disenny Inteligent, pero que no s’inculques a la força sino que cadascú decidis si vols anar-hi o no.



N

 
At 11:28 a. m., Anonymous Anònim said...

Yo creo que igual que nos explican la evolucion de Darwin i de más cosas, tambien nos explicara el diseño inteligente, no solo que se nombrara sino que tambien se adentrara más en el tema y se hiciera como una clase más.


Noemí Fortuna

 
At 3:43 a. m., Anonymous Anònim said...

Mi opinión es que hace falta mucha Fe, para creer estas dos teorías.
Evolución o Diseño inteligente.
Fe para creer que del caos surgió esta perfección. Fe para creer que un ser superior creó el universo con toda perfección.
Por lo tanto creo que las dos teorías deberían darse en las clases de Ciencias, no queriendo imponerse ninguna, pero sí dándose toda la información necesaria, para que después cada alumno decida qué creer o qué no creer.

 
At 3:30 p. m., Anonymous Anònim said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Sluggish Downloads Using NZB Downloads You Can Rapidly Find High Quality Movies, Games, Music, Applications & Download Them at Blazing Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet[/B][/URL]

 
At 1:37 p. m., Anonymous Anònim said...

Predilection casinos? digging this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] tillerman and poke online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also be prolonged without to our systematic [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and yield a success in corporeal replacement !
another exhibitionist [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] menial is www.ttittancasino.com , as an alternate of german gamblers, procure a goof in well-wishing online casino bonus.

 
At 9:41 a. m., Blogger Carme Farré Vilalta said...

M`agradat molt,un tema molt interesant,i tots tenim que responsavilisar-nos

 
At 10:05 a. m., Anonymous Anònim said...

creo que hay precisemente muchos argumentos para 'no' dudar de la teoría de la evolución. Si ves a los chimpancés está muy claro.
aesteban

 
At 2:48 a. m., Anonymous Anònim said...

Aquesta discusió no s'acaba tot i que la ciencia aporta proves que decanten la resposta de manera clara
pero en aquest cas hi ha la fe a l'altre tesi i aquí topem amb una pared molt forta. S'ha de seguir investigant i aportant proves de pes.

 
At 8:33 p. m., Anonymous Anònim said...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]c-online-casino.co.uk[/url] coincide the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino bonus[/url] unshackled no set aside bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino games
[/url].

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home