divendres, de maig 18, 2007

Canvi climàtic, si o no?

Darrerament s'està parlant molt sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el medi ambient i sobre les persones. No obstant encara hi ha veus que no estan d'acord amb l'abast dels estralls que causarà el canvi climàtic i són molt més optismistes que la majoria de científics que han estudiat el fenomen.

Aquí tens una pàgina interactiva que et permetrà conèixer les claus del canvi climàtic.



Tens més vídeos sobre el tema aquí, aquí i aquí.

No obstant, com deiem hi ha veus crítiques que no estan d'acord amb les prediccions dels experts, entres elles del prestigiòs economista Xavier Sala-Martí. Pots llegir els seus articles
en els enllaços següents

Què en penses de tot plegat. Esperem les teves opinions.

dimarts, de maig 08, 2007

Creacionisme o evolució

En 1925 a l'estat de Tennessee, als estats units, un predicador fanàtic va portar als tribunals un professor que explicava la teoria de l'evolució de Darwin a les seves classes. Aquest fet va tenir una gran repercussió social i anys desprès va quedar reflectida a la pel·lícula La herencia del viento.

Tot i que la teoria de l'evolució ha estat àmpliament acceptada, fins i tot des del Vaticà, el fonamentalisme religiós ha fet arrelar novament aquesta creença als Estats Units, revestida ara, de suposats arguments científics sota el nom de Disseny intel·ligent.

Els tribunals han hagut de fallar novament a favor de la teoria de l'evolució, desprès que un grup de pares denunciessin l'escola dels seus fills per explicar el disseny intel·ligent com si és tractés d'una teoria científica. No obstant els creacionistes no afluixen en el seu intent d'imposar el creacionisme com una teoria científica, amb el suport de l'administració Bush.


Tot i que la comunitat científica ho té molt clar, els creacionistes intentant fer valer els seus arguments, com podràs comprovar en aquesta pàgina web o en aquest altre

El problema no és tant creure o no en el creacionisme, sinó fer passar el disseny intel·ligent per una teoria científica, com recull aquest article.

I tu que opines? Creus que s'hauria d'explicar el disseny intel·ligent a les classes de ciència? Creus que realment hi ha prou argument per dubtar de la teoria de l'evolució?